Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

TISZTA MÉHPEMPŐ BIO 10 G

Ár:
1.634 Ft (1.287 Ft + ÁFA)
Egységár: 163,44 Ft/g
Cikkszám: 6424383000145
Elérhetőség: Beszerezhető
Szállítási díj: 900 Ft

Leírás és Paraméterek

A méhpempő a méhcsalád eredeti terméke, a szaporítást végző és a fejlődő új méhkirálynők tápláléka. A méhpempő elvétele a méhcsaládtól munkaigényes,és nagy szakértelmet követelő folyamat. A méhpempő egy nagyon összetett anyag ( komplex biokémiai rendszer ). Szintetikus előállítása eddig nem sikerült. Megtalálható benne számos olyan anyag, amely az ember táplálkozásában létfontosságú. Igen sok B - vitamint ( B1, B2, B3, B5, B6 ) továbbá C-, D-, E-, H-vitamint tartalmaz. Ezek közül kiemelkedő a B5- vitamin ( pantoténsav ) tartalom,ezért a méhpempő az élelmiszerek közül a B5- vitamin ma ismert legjelentősebb forrása. Tartalmaz még különböző nyomelemeket ( pld. kén, mangán, nikkel, kobalt ), valamint hormont, illetve hormonszerű anyagot ( acetilkolin, parotin, inozit ). Fehérjetartalma nagyon magas, 12 -18 , és teljes értékű. A felsorolt öszetevők tartós hiánya után az emberi táplálkozásban zavarok keletkezhetnek, betegség fejlődhet ki. A méhpempő emberi táplálkozásra való felhasználása ősrégi szokás, előnyös hatását már az inkák is felismerték. Ők testi és szellemi frissítőként használták. De ismerték az egyiptomiak és a rómaiak is. Jelenleg számos országban már hivatalosan elismert diétás élelmiszerként, vagy gyógyszerként van forgalomban. A Méhpempős méz Magyarországon egyszerű élelmiszer formájában van kereskedelmi forgalomban. Egy doboz készítmény 1 g méhpempőt tartalmaz, 30 gr mézben oldva. A méznek azonban ebben az esetben csupán ízesítő, konzerváló szerepe van. Szokásos adagja hetenként 1 g méhpempő ( 1 doboz ), négy egymást követő héten. Célszerű este, vacsora után 1 órával fogyasztani, esetenként 1 mokkáskanálnyit. Csupán egy készítmény ötletszerű elfogyasztása nem célravezető, mert a méhpempőben is megtalálható létfontosságú tápanyagoknak egy bizonyos mennyiségi szintet el kell érni a szervezetben ahhoz, hogy a kérdéses tápanyag hatása megmutatkozzon.