Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

DIA-WELLNESS ASZKORBINSAV

Ár:
1.759 Ft (1.385 Ft + ÁFA)
Egységár: 7 Ft/g
Cikkszám: 5998199758695
Gyártó: dia-wellness
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 950 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Az aszkorbinsav a C-vitamin kémiai elnevezése, amelyet sok gyümölcs és zöldség, valamint a tej is bőségesen tartalmaz. Gátolja a levegő oxigénjének hatására létrejövő szabad gyökök képződését, ezért az aszkorbinsav a természetes antioxidánsok közé tartozik. Az emberi szervezetben a C-vitamin részt vesz többek között a sejtek oxigénfelvételében és a kollagénképződésben, ami a csontok és a porcok kötőszövetének felépítéséhez szükséges. Ezen felül erősíti az immunrendszert és javítja a vas felszívódását. Az aszkorbinsav gátolja az oxigén minőségrontó hatását, így például a felszeletelt gyümölcs és zöldség barnulását is. Gyakran más antioxidánsokkal kombinálva használják. Az aszkorbinsavat gyakran nitrites pác-sóval együtt használják (lásd E 249, E 250), mert a hústermékek piros színkialakulását segíti, ugyanakkor gátolja a nitróz-amin képződést is. Az aszkorbinsav javítja a különféle lisztekből készült tészták minőségét. Előállítás Az aszkorbinsavat általában többlépcsős kémiai eljárással állítják elő (Reichenstein-eljárás). Genetikailag módosított anyagok használata is lehetséges. Használat Az aszkorbinsav általánosan, mennyiségi korlátozás nélkül (quantum satis) engedélyezett az élelmiszerekben. Kivételt csupán a kezeletlen élelmiszerek jelentenek, valamint néhány egyéb termék, amelyek a törvényalkotó szándéka szerint adalékanyagokkal nem módosíthatók. Aszkorbinsav főként a következő termékekben fordul elő: • Gyümölcs- és zöldségkonzervek • Fagyasztott vagy szárított burgonyatermékek • Gyümölcslevek és -nektárok • Lekvárok, dzsemek • Hústermékek, felvágottak • Kenyér, sütőipari adalékok • Bor, sör Számos élelmiszert, köztük italokat és édességeket azért dúsítanak aszkorbinsavval, hogy vitamintartalmukat növeljék. Csak ebben az esetben lehet C-vitaminként feltüntetni. Ha valamely egyéb funkciója kerül előtérbe, akkor aszkorbinsavként kell jelölni.