Rendelés lemondása, elállás joga

 

Amennyiben egy beszerzés alatt álló terméket szeretne lemondani, ezt kérjük ügyfélszolgálatunkon mihamarabb jelezze.

A 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól az átvételtől számított 8 munkanapon belül. A sértetlen terméket a számlával vagy annak másolatával, saját költségén küldje vissza a VitalMarket.hu posta címére (PROXTON Kft. 1055 Budapest, Balaton u. 12.  1emelet 2-es ajtó), és 30 napon belül visszatérítjük Önnek a visszaküldött termék(ek) vételárát. A visszatérítés nem érvényes a kiszállítási költségre. Az utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk.

A 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet értelmében nem gyakorolhatja az elállási jogot hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányának vásárlása esetén, ha a csomagolást felbontotta. Ha a kiszállítás ingyenesen történt, a megrendelőnek meg kell térítenie a szállítás költségét is, amit kedvezményként a VitalMarket.hu elengedett a házhoz szállításkor - jelenleg a Magyar Posta Futárszolgálatánál 950 Ft-ot, Pick Pack Pontos szállításnál 990 Ft-ot.

Amennyiben a termékről felbontás után a futár jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termékre 8 napos cserelehetőséget biztosítunk. Ebben az esetben a sérülést a futár által felvett jegyzőkönyvvel igazolhatja.

Abban az esetben, ha a terméket a vevő használatba vette, és nem tudja sérülésmentesen cégünk részére visszajuttatni, nem vállaljuk a termék visszavásárlását.

Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt cégünk díjmentesen kicseréli. Műszaki termékek esetében erre az átvételtől számított 8 napon belül van lehetőség, ezt követően a garanciális szervízhez kell fordulni.